UA-64625103-1

Bel ons nu

Home » Informatie » Bijzondere verrichtingen » Achteruit fileparkeren

Achteruit fileparkeren

Uitleg tekening voor achteruit fileparkeren voor rijschool Dronten

ACHTERUIT FILE PARKEREN

Je komt aanrijden en dan kijk je in de binnenspiegel, rechterbuitenspiegel en over je rechterschouder daarna geef je richting aan naar rechts. Je stopt op ongeveer 50 cm (3 maal de breedte van de spiegel) naast de geparkeerde auto en je stopt als de rechterbuitenspiegel in een lijn staat met de voorkant van de geparkeerde auto.

Dan kijk je in de binnenspiegel, voor, linkerbuitenspiegel, naast je linkerschouder en over je rechterschouder.Daarna zet je de auto in de achteruitversnelling.

En dan rijd je recht achteruit totdat de achterhoofdsteunen in één lijn zijn met de achterkant van de geparkeerde auto.Dan kijk je voor, binnenspiegel, linkerbuitenspiegel en over je linkerschouder.
Dan stuur je vlot alles naar rechts. Kijk over je linkerschouder.

Wanneer de rechterbuitenspiegel in één lijn is met de achterkant van de geparkeerde auto
(45 graden met de trottoirrand) stuur je weer terug naar links en dan houd je door middel van je rechterbuitenspiegel de trottoirrand in de gaten. Let op als de auto recht staat mag je de wielen schuin laten staan in verband met weer wegrijden.
Wegrijden
Zodra je weer weg wilt rijden kijk je voor, binnenspiegel, linkerbuitenspiegel en naast je linkerschouder je geeft richting aan en rijd je weer verder.

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht

  • Uitleg tekening voor achteruit fileparkeren beginpositie voor rijschool Dronten

Enjoy this blog? Please spread the word :)