UA-64625103-1

Bel ons nu

Home » Informatie » Bijzondere verrichtingen » Achteruit parkeren in een parkeervak

Achteruit parkeren in een parkeervak

ACHTERUIT PARKEREN IN EEN PARKEERVAK

Je komt aanrijden en dan kijk je in de binnenspiegel, rechterbuitenspiegel en over je rechterschouder daarna geef je richting aan naar rechts. Je stopt op ongeveer 1 meter naast de rand van de parkeervakken en je stopt als de rechterbuitenspiegel in een lijn staat met de bovenste lijn van het parkeervak waar je in wilt parkeren.

Daarna rijd je drie parkeervakken verder en stop je wanneer je rechterbuitenspiegel in een lijn staat met de bovenste lijn van het derde parkeervak.

Dan kijk je voor, binnenspiegel, linkerbuitenspiegel, over je linkerschouder, rechterbuitenspiegel en over je rechterschouder. Dan zet je de auto in de achteruitversnelling. Dan rijd je recht achteruit.

Je rijdt één vak achteruit. Dan wanneer de rechterbuitenspiegel in een lijn is met de bovenste lijn van het tweede parkeervak kijk je voor, linkerbuitenspiegel en naast je linkerschouder.

Dan stuur je vlot alles naar rechts. Blijf ondertussen rondom kijken. Als de auto in één lijn staat met het vak stuur je alles terug naar links en rijd je recht achteruit het vak in. Stop wanneer de auto in het vak staat.

Wegrijden
Zodra je weer weg wilt rijden kijk je links, voor en rechts. Geef je richting aan naar de kant dat je naartoe wilt en stuur je wanneer de buitenspiegels in een lijn staan met de lijn van het vak.

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht

 

achteruit parkeren in het parkeervak voor rijschool almere

 

Enjoy this blog? Please spread the word :)